فطائر باللحمه بالصور [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] , [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] عمل فطيرة اللحم بالصور
2011المقادير
بصى العجينه ده بنسميها عجينه صايمه
يعنى
عباره عن
دقيق وماء فقط
من غير اى اضافه بعنى ولا زيت ولا خميرة ولا بيكنج
بودر
انا استعملت كيلو دقيق
بيديكى فطيرتين كبار
ذرة ملح
ماء للعجن حسب
الدقيق ما ياخد
وده اضافه من عندى معلقه محسن خبز
زيت ذرة بس ده مش للعجينه
ده علشان التوريق
وممكن سمن بلدى طبعا
او زيت على سمن زى ما انتى
عاوزة
الطريقه
بنحط كل المكونات مع بعض
وبنعجن كويس اووووووى
بالماء
لغايه ما نحصل على عجينه متماسكه
بس مش ناشفه اوووووى
يعنى ممكن
تلاقيها بتلزق بسيط فى ايدك
وتعجنى وده اهم نقطه كويس ييجى ربع ساعه وده بيخلى
العجينه يبقى كويسه وانتى بتفرديها ومش تتقطع منك
وبعدين هيبقى عندك عجينه ناعمه
ومتماسكه تقسميها نصفين
وكل نصف تقسمييه على 6 قطع
متساويين بالسكينه
وبالتقريب كده
وبعدين تحطى عليهم زيت كويس اوووووى من فوق وتحت
وتسيبيهم
يرتاحوا وده اهم نقطه لازم
العجينه ترتاح على الاقل ساعه
علشان تتفرد معاكى
بسهوله
بعد كده هنجيب جزء من العجينه بعد ما ارتاحت ونفرش الرخامه
بالزيت
ونفرد العينه بالنشابه او بالايد هتلاقيها بتمشى معاكى كويس اوووى
زى
اللبان كده ومش بتتقطع
وحتى لو اتقطعت منك متخافيش مش مشكله لانها مش
هتبان
الحشوة
انا عملت واحده بالحمه المفرومه
والفلفل الرومى
المقطع والزيتون
والتانيه عملتها
جبنه بيضاء زجبنه فلامنك
وجنبه مثلثات
ولانشون متقطع
وفلفل رومى
وطبعا ممكن اى حشوة تعجبك تونه
بسطرمه سوسيس
سجق
اى حاجه بتحبيها
وعلى فكره نفس الطريقه من غير حشو
هتكلى احلى
فطير مشلتت فلاحى وتحدى
هههههههههههه
والصور هتبين لك الخطوات
اكتر
اول حاجه فردت جزء من العجينه
وطبقته مربع وبعدين فردت جزء
تانى
وحطيت الاولانى جوه التانى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وبعدين حطيت الحشو وكررت
العمليه تانى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وهكذا لغايه ما نخلص الست
اجزاء
وده شكلها بعد ما خلصنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وده التانيه الى بالجبنه
اول
راق حطيت الجبنه لوحدها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]والتانيه حطيت اللانشون الفلفل
والجبنه الفلامنك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وكررت العمليه لغايه ما
خلصت الست راقات كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وكده حطيتها فى الصينيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وبعدين تفرديها بايدك على اد
الصينيه كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وبعدين دخلتها الفرن الساخن
جدا وشغل من فوق وتحت وده شكلها لما استوت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]